Hvad er forskellen gele og akryl?

Hvad er forskellen på Akryl og gele negle?

Som certificeret negleteknikker kan jeg fortælle, at det er det mest hyppige spørgsmål der bliver stillet og ganske forståeligt, for hvad er engentlig forskellen? 

Når vi snakker om akryl eller gele negle er det to vidt forskellige materialer, man kan opbygge negle med og ikke nok med det er der også kommet et nyt materiale på marked kaldet poly-gel, som er en kombi udgave af akryl+gele.

Men hvad er så bedst?

Som teknikker, der arbejder med begge dele vil jeg sige at de er lige gode, dog er materialerne så forskellige at arbejde med og derfor vil du opleve, at der er utrolig meget forskel fra klinik til klinik hvad de tilbyder. Har prøvet at adskille de forskellige systemer, for at gøre de så overskueligt som muligt.

 

Hvad er akryl negle?

Akryl negle er et 2 komponent system, som blandes med akrylpulver og akrylvæske (liquid monomer). Når disse to komponenter blandes begyndes hærdnings processen. på ca 1-2 min afhængi af temperatur og mix blandingen (mix ratio). Det støbes på neglen med en akrylpensel. 

Når man har fået et sæt akrylnegle, skal man være opmærksom på at den stadig hærder videre indenfor ca 24-48 timer. Man anbefaler at negleolien lægges på 3 gange dagligt de første par dage. Dette er for at presse evt luft ud af akrylen, fremskynde hærdningsprocessen og smidigøre akrylen, så den bedre kan flexe med naturneglen.

Akrylen er hurtig at få på, pågrund af kort tørretid.

Den brænder ikke når du får den på, som gele kan gøre

Filstøvet er tungere i luften og mere sundt, at arbejde med, men mere hårdt at file i.

Aftagningen: Opløses med vatrondel vædet i acetone og pakkes ind i staniol i ca. 25-40 min helt afhængi af hvilket mærke der er blevet brugt.

Akryl lugten, er oftest svær at undgå, men dampene er helt de samme som ved gelenegle.

 

 

 

Upload Image...

Hvad er Gele negle?

Gele negle er et uv eller led afhængi system, som skal ind i en lampe og hærde. Gelen er tyktflydende og lægges oftest på i flere lag, med en gele pensel. 

Når man har fået et sæt gele negle, skal man være opmærksom på at passe på neglene, indtil du har vænnet dig til længden, der anbefales negleolie. for at  smidigøre gelen, så den bedre kan flexe med naturneglen.

Gelen tager ofte længere tid at pålægge og derefter en hærdningstid, hvilket gør den til en langsommere teknik, men nemmere at arbejde med, end fx akryl. 

Den kan godt brænde lidt på fingerne, når den hærder i lampen.

Filstøvet er meget mere fint i luften, men nemmere at file i.

Aftagningen: Skal files af, gele kan ikke opløses. Der skal bruges en helt speciel fil gritt 100/180- til det groveste arbejder, derefter højere gritt fx 250 når du når ned til naturneglen, disse file er et professionelt værktøj, der ikke kan købes i alm. butikker. Aftagning skal files yderst præsic af, for at undgå fileskader og tynde negle. Vi anbefaler at gå til proffesionel, da det ikke er en nem process og det kan sagtens tage timer af file ned selv. En professionel tager max 35 min om en aftagning.

Gele lugten: Gelen er lugtfrie, men dampene er helt de samme som ved akrylnegle. Derfor er det stadig vigtigt at der er udluftning og ingen stearinlys tændt imens.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *