Håndsprit og bløde hænder?

Hvorfor dehydrere huden ved håndvask eller sprit?

I håndsprit er der nemlig en Alkohol i. fx Ethanol 70-85%. Det virker nemlig ved at ødelægge cellerne, da den denaturere og koagulere proteinerne. Cellerne lysnes og den cellulære celle mekanisme ødelægges.

Ethanol er det anbefalede middel i Danmark, da det ikke har alvorlige bivirkninger selv ved længere tids brug, også derfor man benytter det alle steder på hospitaler og tandlæger, med videre. og desuden er allergi kun sjældent tilfælde.

Håndvask der imod fjerner rigtig meget bakterier også, men virker udtørrende, på hudens lipide lag, samt kalk i vandet udtørre hænderne.

Undersøgelser har vist, at håndsprit er mere skånsomt, end vand og sæbe. Men husk at vælge en håndsprit med glycerin, da det er fugtgivende til hænderne og modvirker udtørringen.

Vores lækre håndcremer og olier er nem at få fingrene i og bedst til prisen, så kig endelig forbi klinikken og få lækre bløde og sunde hænder og negle igen.

 

Håndsprit og bløde hænder?

Som negleteknikker har jeg ALDRIG set ligende!,- Da klinikken måtte åbne igen, kunne jeg virkelig se hvordan mine kunders hænder var blevet udtørret i lock downen. Det var ret vildt den forskel, på blot 1 måned. Dog vi skal selvfølgelig blive ved med at vaske hænder og spritte og holde hygiejne. Men! vi skal også huske vores hænder og velbefindende. 

Da vi startede i marts med spritten, til at vi måtte åbne op i klinikken igen i april, kunne man blot på den måned se en kæmpe forskel på dehydrering af hænderne og neglebåndene var meget tørre negle, flækket, tynde negle. Det mindede mig så meget om de hænder jeg ser i en kold vinter tid.

Normalt, er denne sæson dejlig for hænderne, da fra ca slut marts og frem til septemper, bliver stærkere huden og neglene, sundere, grundet solens varme og D-vit. Men grundet håndsprit situationen, har fugtigheden i hudens lag markant fået en omgang dehydring. 

Derfor kan du gøre rigtig meget selv. Håndcreme er så essentielt i denne sammenhæng, samt negleolie. De olier der benyttes er lavet helt unikt, til at give fugt og fedt til huden i dybden, men samtidig også ligge en hinde, som beskytter hænderne, mod kulde, vand og kemikalier. Dette kan en almindelig bodycreme eller mandelolie ikke klarer. Vi anbefaler Indigo nails håndcremer og negleolie, da de er spækket med jojobaolie, mandelolie, lanolin som lægger en beskyttende hinde på huden. Bruges gerne så ofte som muligt, minimum morgen og aften.